.

Update 31 oktober 2023:
" Breda genomineerd voor toonaangevende titel National Park City"
Lees hier het nieuwsbericht van de Gemeente Breda

"5 Cities Nominated to Become National Park Cities"
Lees hier het nieuwsbericht van de National Park City Foundation
(vertaling in Nederlands beschikbaar)

Gaan we in 2024 de status van National Park City behalen?

National Park City is een wereldwijde beweging van steden die voorop lopen in vergroening. De beweging begon in Londen, met een visie van een groenere, wildere en gezondere stad. Ondertussen zijn Londen en Adelaide de eerste twee National Park Cities ter wereld. Tientallen steden zijn bezig om de status van National Park City te behalen. 

Met de status "National Park City" kunnen we als Breda laten zien dat we serieus werken aan groen. En dat we hier lange termijn plannen voor hebben. Niet de hoeveelheid groen, maar de hoeveelheid mensen die meedoen om te vergroenen staat centraal. De status is namelijk niet het einde: het is het begin van onze weg naar een stad in een park. Om de status te halen, moet in de hele stad een groene beweging actief zijn. Een beweging waaraan iedereen elke dag bij kan dragen en waarin inwoners, bedrijven, organisaties en de overheid samenwerken. 

Om de status te halen, moet werk verzet worden. In het "journey book" van de National Park City Foundation kun je de stappen lezen. We zijn al goed op weg. Zo zijn we bezig om onze charter vorm te geven. Daarvoor hebben we 200 mensen nodig die de ambitie van Breda om een National Park City te worden onderschrijven. Wil je ons helpen? Teken dan hier.

Londen en Adelaide: de eerste twee National Park Cities ter wereld.