Wat is Breda Stad in een Park?

Een groeiende groep inwoners en Bredase organisaties steekt zelf de handen uit de mouwen om Breda te vergroenen. 

Breda vindt groen belangrijk. Dat is de Gemeente ook opgevallen. Je hebt het vast al gehoord: de Gemeente werkt eraan om van Breda een stad in een park maken. Dat gaat al aardig de goede kant op. Maar veel Bredanaars vinden dat het nog veel sneller en beter kan. Daarom zetten zij zich in binnen de community Breda Stad in een Park om groen te realiseren en zo veel mogelijk mensen in beweging te krijgen. In de lente van 2021 heeft een clubje afgevaardigden van die groep hun dromen geformuleerd. Deze lees je in dit document.


Om de samenwerking te coördineren en de beweging te laten groeien, is in maart 2022 de Stichting Breda Stad in een Park opgericht. De stichting heeft meerdere doelen. Een daarvan is het aanvragen van de status "National Park City" voor Breda. Hierover lees je meer op deze pagina. 

Bestuur:

Penningmeester: Joost Barendrecht

Vice-voorzitter: Joost Barendrecht

Stuur een email


Secretaris:
Joyce Vanderfeesten

Stuur een email

Verwelkomen nieuwe deelnemers: Olga Kroes

Algemeen bestuurslid: Olga Kroes

Stuur een email

Social media: Chava Bulthuis

Nieuwsbrief en social media: Chava Bulthuis

Stuur een email

Advies: Isabelle van der Poel


Stuur een email

Kom jij ons bestuur versterken?

Neem contact op!

Kwartiermaker
Gemeente Breda:
Jasmijn Snoek

Stuur een email

Kom jij ons bestuur versterken?

Neem contact op!

De inzet van ieder binnen Breda Stad in een Park is divers. Naast het bestuur zijn ook mensen actief als ambassadeur, vergroener, bijenbeschermer, zwerfvuilprikker, kunstenaar, activist, noem maar op. Deelnemers komen uit de stad en de omliggende dorpen. Iedereen, of je nu een heel park onderhoudt of gewoon geniet van het groen in je straat, is welkom om mee te doen. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Jong en oud, groot of klein, met of zonder migratieachtergrond, LHBTIQ+ers, hetero's en cisgenders, voortbewegend met of zonder hulpmiddelen en iedereen die daar tussen zit.


Met dank aan:

Fotografen en video

Dank aan alle amateur en professionele fotografen!  In het bijzonder:  Richard Rood, Pily Chas, Ad Voesenek, Els Straathof, Arjen van Beek, Tineke Wubben, Cees Michielsen, Anton van Elteren, Frank de Jongh, Elly Michielsen, Rene Schipperen en Bie Eng Lauw.