Wat is Breda Stad in een Park?


Wij zijn een groeiende groep inwoners die de handen uit de mouwen steekt om Breda te vergroenen. We komen uit de hele gemeente - zowel uit dorp als stad - en hebben allerlei verschillende achtergronden, maar we hebben één gezamenlijk doel:

van de gemeente Breda een stad in een park maken. In de lente van 2021 hebben we onze dromen en doelen geformuleerd. Deze lees je in dit document.


De inzet van ieder is heel divers. Sommigen zijn actief bezig om onze doelen te bereiken, bijvoorbeeld als ambassadeur, vergroener, bijenbeschermer, zwerfvuilprikker, kunstenaar, activist, enzovoorts. Anderen vinden het idee om van Breda een stad in een park te maken mooi en ondersteunen met hun instemming het initiatief. Iedereen, of je nu een heel park onderhoudt of gewoon geniet van het groen in je straat, is welkom om mee te doen. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Jong en oud, groot of klein, met of zonder migratieachtergrond, LHBTIQ+ers, hetero's en cisgenders, voortbewegend met of zonder hulpmiddelen en iedereen die daar tussen zit.


Om de samenwerking te coördineren en de beweging te laten groeien, is in maart 2022 de Stichting Breda Stad in een Park opgericht. De Stichting Breda Stad in een Park wordt gedragen door vijf bestuursleden. Daarnaast wordt de stichting ondersteund door een kwartiermaker vanuit de Gemeente Breda en door een aantal stagiaires.


Bestuur:

Voorzitter: Marion Smans

Voorzitter: Marion Smans

Stuur een email

Secretaris: Olga de Kort

Secretaris: Olga de Kort

Stuur een email


Penningmeester: Joost Barendrecht

Penningmeester: Joost Barendrecht

Stuur een email


Social media: Chava Bulthuis

Nieuwsbrief en social media: Chava Bulthuis

Stuur een email

Verwelkomen nieuwe deelnemers: Olga Kroes

Algemeen bestuurslid: Olga Kroes

Stuur een email

Kwartiermaker:

Emmy Nellissen

Stuur een email


Gezocht:

Fondsenwerver

Tijd - min 1 uur per week

Ben jij goed in fondsen werven en ben je een beetje thuis in het subsidielandschap? Geef je op en help ons om de middelen te verwerven om Breda groener, wilder, gezonder en schoner te maken!

Journalist/verhalenmaker

Tijd - min 1 uur per week

We zijn op zoek naar inspirende verhalen van mensen die de Breda Stad in een Park beweging steunen. Wil jij aan de slag met het ophalen van verhalen en kun je ook nog goed overweg met een fototoestel of camera? Geef je dan op!


Met dank aan:

Fotografen en video

Dank aan alle amateur en professionele fotografen! In het bijzonder: Richard Rood, Pily Chas, Ad Voesenek, Els Straathof, Arjen van Beek, Tineke Wubben, Cees Michielsen, Anton van Elteren, Frank de Jongh, Elly Michielsen, Rene Schipperen en Bie Eng Lauw.