Straat of buurt vergroenen

Download ook het stappenplan voor het samen vergroenen van je buurt of straat.


Een boomspiegel vergroenen

Een boomspiegel is de ruimte om een boom heen, deze zijn vaak leeg en zanderig. Je kunt dit heel goed aanpakken, alleen of samen met je buren. Doe mee aan het Nationale Boomspiegelfeest (1-9 oktober). Doe de check of je boomspiegel geschikt is op de site van Guerilla Gardeners. Ga je aan de slag? Mooi! Je kunt voor financiering kijken voor een wijkdeal van de Gemeente Breda. Wat voor planten zijn geschikt? Kijk naar de standplaats: zonnig of juist niet? Meer tips over beplanting vind je hier. Denk ook aan campagne voeren in je buurt. We hebben een toolkit met promotiemateriaal. Neem contact op!

Maak je wijk groen en/of schoon

Samen met je buren kun je een stukje grond van de gemeente adopteren om te vergroenen. Of materialen krijgen om de buurt schoon te houden. Dit kan via een wijkdeal. Zo heeft "Make Ulvenhout Wild Again" in de herfst van 2021 een rotonde vergroend.

Samen groene daken aanleggen

Waarom alleen je eigen dak vergroenen? Regel het meteen met je buren en help elkaar bij de subsidieaanvraag. Zo maakten bewoners van Drie Hoefijzers Noord met groene dakenlegger Mattijs van Dalen afgelopen oktober samen dertig daken groen.

Een straat vol geveltuintjes

Fleur samen je straat op. Zo vergroende Angeline samen met haar buren de Reinierstraat. Lees meer over geveltuintjes en regel het met de Gemeente via een wijkdeal.

Een tiny forest in de buurt

Een tiny forest is een natuurparadijsje. Leer meer over deze minibosjes en meld je aan als initiatiefnemer bij IVN. Zo zijn inwoners in Heusdenhout op dit moment bezig met de voorbereidingen voor het aanleggen van een tiny forest.


Ben je bezig met een project? Stuur ons de foto's zodat je anderen kan inspireren.

Of heb je hulp nodig? Neem dan contact op.