Over ons


Wij zijn een groeiende groep inwoners die de handen uit de mouwen steekt om Breda te vergroenen. We komen uit de hele gemeente - zowel uit dorp als stad - en hebben allerlei verschillende achtergronden, maar we hebben één gezamenlijk doel:

van de gemeente Breda een stad in een park maken. In de lente van 2021 hebben we onze dromen en doelen geformuleerd. Deze lees je in dit document.


De inzet van ieder is heel divers. Sommigen zijn actief bezig om onze doelen te bereiken, bijvoorbeeld als ambassadeur, vergroener, bijenbeschermer, zwerfvuilprikker, kunstenaar, activist, enzovoorts. Anderen vinden het idee om van Breda een stad in een park te maken mooi en ondersteunen met hun instemming het initiatief. Iedereen, of je nu een heel park onderhoudt of gewoon geniet van het groen in je straat, is welkom om mee te doen. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Jong en oud, groot of klein, met of zonder migratieachtergrond, LHBTIQ+ers, hetero's en cisgenders, voortbewegend met of zonder hulpmiddelen en iedereen die daar tussen zit.


Om de samenwerking te coördineren en de beweging te laten groeien, is in maart 2022 de Stichting Breda Stad in een Park opgericht. De Stichting Breda Stad in een Park wordt gedragen door vijf bestuursleden. Daarnaast wordt de stichting ondersteund door een kwartiermaker vanuit de Gemeente Breda en door een aantal stagiaires.

Bestuur:

Voorzitter: Marion Smans

Voorzitter: Marion Smans

Secretaris: Olga de Kort

Secretaris: Olga de Kort


Penningmeester: Joost Barendrecht

Penningmeester: Joost Barendrecht


Social media: Chava Bulthuis

Nieuwsbrief en social media: Chava Bulthuis

Verwelkomen nieuwe deelnemers: Olga Kroes

Verwelkomen nieuwe deelnemers: Olga Kroes

Ondersteuning:

Kwartiermaker: Emmy Nellissen

Stagiair: Hugh Fergusson

Stagiair: Rianne van Setten

Fair Future Generator: Guido Leeman