Agenda

Lees hier meer over evenementen die zijn geweest staan. Vanwege het grote aantal evenementen lichten we niet alles uit.

Geweest

2022

Community bijeenkomst

Bijeenkomst voor groene doeners, organisaties, initiatiefnemers, ambassadeurs en iedereen die  geïnteresseerd is in de beweging Breda Stad in een Park.Groene Doemarkt

De groene doemarkt was een gezellige, groene markt.Boomspiegelfeest

Van 1 tot 9 oktober werden er meer dan 100 nieuwe boomspiegels aangelegd in Breda. 
Groene markt thema biodiversiteit

Een markt vol inspiratie, informatie en workshops voor een groen en biodivers Breda. 


Publieksdag landgoed Wolfslaar

Muziek, drankjes,  rondleidingen op de Warmoezerij, activiteiten bij het zwembad en doe-dingen voor kinderen op de Boerderij Wolfslaar. 


Parkenwandeling Breda Wandelt

Breda Wandelt organiseerde een mooi uitgestippelde tocht van 10 of 15 kilometer maken door de prachtige parken van Breda. 

Aanplanten vlechthaag

Maar liefst 940 struikjes zijn geplant bij het voor het hek bij IJsvermaak om een vlechthaag te creëren (biologische verbindings zone). 

Opening tuinplantenkringloop

Een daverend succes, dat kun je de tuinplantenkringloop bij het oude belastingkantoor wel noemen. Veel planten zijn al van eigenaar gewisseld. Ben jij nog niet in de gelegenheid geweest planten langs te brengen? Je kunt dit nog doen op woensdagen van 14.00-16.00 uur of op zaterdagen van 10.00-12.00 uur. 

Struikroven bij Langendijk

Op 12 maart kwamen mensen uit heel Breda samen op het oude Amphia Langendijkterrein om planten, struiken en zelfs bomen te redden. Veel buurtbewoners en andere inwoners van Breda kwamen langs om te helpen en iets moois mee naar huis te nemen om te herplanten. 

Oprichting stichting Breda Stad in een Park

Breda Stad in een Park is sinds 3 maart 2022 officieel een stichting. Nu kunnen we nog beter handen en voeten geven aan alle groene initiatieven die de bewoners van Breda en omgeving zijn gestart. Wil je meer weten over wat Breda Stad in een Park doet, of over de mensen achter de stichting? Kijk dan bij 'Over ons'.

National Park City bijeenkomst

In de bijeenkomst kwamen verschillende betrokkenen vanuit de hele wereld  Breda bijeen om elkaar te ontmoeten en naar Daniel Raven-Ellison te luisteren, die eerder in onze eigen community bijeenkomst in januari al een inspirerend verhaal hield over hoe zij van Londen een National Park City maakten.

Community bijeenkomst

Op deze zaterdagochtend in januari kwamen we digitaal samen als community om na te denken over ons gezamenlijke doel: Breda een Stad in een Park te maken! Er sloten tientallen vergroeners en enthousiastelingen aan met frisse ideeën en goede zin tot samenwerken.

2021

Nieuwe wildernis in Bavel

In de loop van enkele uren kwamen een dozijn vrijwilligers bij elkaar en werden wel tweeduizend struikstekken en jonge boompjes geplant. 

De struiken zullen het leefgebied worden van vogels, vleermuizen, vlinders en kleine zoogdieren zoals veldmuizen. De nieuwe rijen bomen/struiken zullen ook een mooie omheining van het pand vormen voor de nieuwe eigenaren.