Agenda

Lees hier meer over evenementen die zijn geweest staan. Vanwege het grote aantal evenementen lichten we niet alles uit.

Geweest

Groene markt thema biodiversiteit

Inspiratie, informatie en workshops voor een groen en biodivers Breda.


Publieksdag landgoed Wolfslaar

8 mei - landgoed Wolfslaar
Muziek, drankjes, rondleidingen op de Warmoezerij, activiteiten bij het zwembad en doe-dingen voor kinderen op de Boerderij Wolfslaar. Uiteraard nodigt het Landgoed ook uit voor een mooie wandeling. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.


Flyers en stadsplattegronden van 'Breda Stad in een Park' tijdens 'Breda Wandelt' op 3 april 2022Olga de Kort, secretaris van stichting 'Breda Stad in een Park' vertelt deelnemers aan 'Breda Wandelt' over de doelen van 'Breda Stad in een Park' op 3 april 2022Deelnemers aan 'Breda Wandelt' op zondag 3 april 2022

Parkenwandeling Breda Wandelt

3 april - parken Breda

Leden en niet-leden konden deze zondag een mooi uitgestippelde tocht van 10 of 15 kilometer maken door de prachtige parken van Breda. Olga de Kort, secretaris van de stichting Breda Stad in een Park, vertelde aan het slot bij het T-huis in het park Valkenberg over de doelen en dromen van Breda Stad in een Park. Een mooi initiatief om meer te leren over het groen in Breda en er samen van te genieten.

Carousel imageCarousel image

Aanplanten vlechthaag

26 maart - Teruggave (Gasthuisvelden 11)

Maar liefst 940 struikjes zijn geplant bij het voor het hek bij IJsvermaak om een vlechthaag te creëren (biologische verbindings zone). Top werk Plukweide Breda en Markkant!

Carousel imageCarousel image

Opening tuinplantenkringloop

26 maart - Teruggave (Gasthuisvelden 11)

Een daverend succes, dat kun je de tuinplantenkringloop bij het oude belastingkantoor wel noemen. Veel planten zijn al van eigenaar gewisseld. Ben jij niet in de gelegenheid geweest planten langs te brengen? Je kunt dit nog doen op woensdagen van 14.00-16.00 uur of op zaterdagen van 10.00-12.00 uur.

Carousel imageCarousel image

Struikroven bij Langendijk

12 maart 2022

Op 12 maart kwamen mensen uit heel Breda samen op het oude Amphia Langendijkterrein om planten, struiken en zelfs bomen te redden. Veel buurtbewoners en andere inwoners van Breda kwamen langs om te helpen en iets moois mee naar huis te nemen om te herplanten.

🎥 Ook Omroep Brabant was erbij, lees en kijk hier het verslag van deze actie.

Carousel imageCarousel imageCarousel image

Oprichting stichting Breda Stad in een Park

3 maart 2022

Breda Stad in een Park is sinds 3 maart 2022 officieel een stichting. Nu kunnen we nog beter handen en voeten geven aan alle groene initiatieven die de bewoners van Breda en omgeving zijn gestart. Wil je meer weten over wat Breda Stad in een Park doet, of over de mensen achter de stichting? Kijk dan bij 'Over ons'.

National Park City bijeenkomst

3 maart 2022

Op deze donderdagochtend heeft Marion Smans (voorzitter van de later die middag op te richten stichting Breda Stad in een Park) wat verteld over onze ambities om Breda tot National Park City te maken. In de bijeenkomst kwamen verschillende betrokkenen van over de hele wereld bijeen, waaronder Daniel, die eerder in onze eigen community bijeenkomst in januari al een inspirerend verhaal hield over hoe zij van Londen een National Park City maakten.

Community bijeenkomst

22 januari 2022

Op deze zaterdagochtend in januari kwamen we digitaal samen als community om na te denken over ons gezamenlijke doel: Breda een Stad in een Park te maken! Er sloten tientallen vergroeners en enthousiastelingen aan met frisse ideeën en goede zin tot samenwerken.

Carousel imageCarousel imageCarousel image

Nieuwe wildernis in Bavel

18 December 2021

In de loop van enkele uren kwamen een dozijn vrijwilligers bij elkaar en werden wel tweeduizend struikstekken en jonge boompjes geplant.

De struiken zullen het leefgebied worden van vogels, vleermuizen, vlinders en kleine zoogdieren zoals veldmuizen. De nieuwe rijen bomen/struiken zullen ook een mooie omheining van het pand vormen voor de nieuwe eigenaren.